Aut. Kloakmester

Et minirenseanlæg eller nedsivningsanlæg, som passer til din husstands forbrug

Bor du på landet og har du ikke adgang til offentlig kloak, så kræver din kommune at du renser dit eget spildevand. Det kunne f.eks. være ved hjælp af et minirenseanlæg eller nedsivningsanlæg.
En professionel løsning med mange fordele

Fordele ved minirenseanlæg og nedsivningsanlæg

Lavt strømforbrug

Strømforbruget er lavt. Det skyldes, at anlægget kun kræver strøm til at drive en pumpe og filter.

Nem installation

Nedsivnings- og minirenseanlæg er nemme at installere og kræver ikke meget plads ved huset.

God investering

Prisen afhænger af forholdene omkring huset, men er en god investering i din ejendom.

Rent grundvand og et sundt vandmiljø kommer ikke af sig selv. Få en god spildevandsløsning.

Et nedsivnings- eller minirenseanlæg gavner ikke kun din ejendom. Du bidrager også til et bedre miljø for fremtidens generationer.

MM har indgående kendskab til landområderne i Slagelse, Kalundborg, Næstved, Ringsted og Holbæk kommuner

Vi har mange års erfaring og har oparbejdet et stort kendskab og høj faglighed inden for nedsivningsanlæg og minirenseanlæg i Slagelse Kommune, Kalundborg Kommune, Næstved Kommune, Ringsted Kommune og Holbæk Kommune. Ved hjælp af løbende kurser sørger vi altid for at være opdaterede med den nyeste viden inden for kloakering i det åbne land, hvad enten det gælder nedsivningsanlæg, minirenseanlæg eller en tredje løsning.

Fordele ved nedsivningsanlæg

  • Et nedsivningsanlæg har et lavt strømforbrug
  • Er både billigt og enkelt i drift
  • Billigt at etablere
  • Et nedsivningsanlæg kan oftest etableres i græsplænen med kun ét dæksel synligt
  • Etableres med en alarm der giver besked, hvis der opstår driftstop i anlægget

Fordele ved minirenseanlæg

  • Et minirenseanlæg er billigt, lille og let at installere
  • Det mest driftsikre anlæg (20 års garanti)
  • Flere husstande kan være fælles om ét minirenseanlæg
  • Fremtidssikret: Renser spildvand bedre end lovens krav
  • Danskproduceret anlæg garanterer dig reservedele mange år frem

Kontakt vedr. Spildevandsløsninger

Udfyld nedenstående formular, hvis du er interesseret i at vide mere om Spildevandsløsninger. Beskriv gerne opgaven så grundigt som muligt, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
Kontakt servicesider
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn
Persondatapolitik

Læs vores persondatapolitik her

Spørgsmål og svar om Spildevandsløsninger

Her finder du de mest almindelige spørgsmål og svar om Spildevandsløsninger. Kan du ikke finde svaret på dit spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til os på 23 33 93 27 eller sende en mail på info@mmbrolaegning.dk

Den primære forskel, på et minirenseanlæg og et nedsivningsanlæg, er, at spildevandet i minirenseanlægget renses i selve tanken, hvorefter det rensede vand udledes til en å, sø eller vandløb.

I nedsivningsanlægget renses væsken først i siveområdet, hvorefter det optages af jorden. MM har erfaring med begge løsninger.

Minirenseanlæg er et biologisk renseanlæg, der hindrer stoffer fra spildevand (husholdning) i at blive udledt. Dermed forhindres den skadelige effekt på natur, vandmiljø og grundvand.

Minirenseanlæg kan være udformet med en indbygget bundfældningstank ( tidligere kaldet septiktank ). Bundfældningstanken skal sikre tilbageholdelse af bundfældende stoffer og flydestoffer, før det ledes til et biologisk/kemisk rensende modul.

Alt husspildevandet skal passere minirenseanlægget, før der sker udledning. Formålet er at sikre, at udledningen sker på en forsvarlig måde, herunder at sikre beskyttelse af overfladevand og grundvand, samt at sikre mod hygiejniske risici.

Minirenseanlægget er den sikreste og mest langtidsholdbare løsning. I minirenseanlæg med fosforfældning ( P ) tilføres minirenseanlægget et stof, som fosforen bindes til. Stoffet tilsættes anlægget via en doseringsanordning, som monteres på anlægget. Når fosforen har bundet sig til stoffet bundfældes dette sammen med øvrigt slam.

MM kan tilbyde levering, nedgravning, montering og tilslutning af minirenseanlæg, som er typegodkendte af ETA efter gældende lov og CE-mærket.

Et nedsivningsanlæg udfører en rensning af spildevandet efterfulgt af en nedsivning i jorden. Anlægget består af en bundfældningstank, hvor de faste stoffer tilbageholdes, og væsken ledes til et nedsivningsområde, hvor den fordeles og renses af jordens mikroorganismer.

Det afhænger af en række faktorer, f.eks.:

  • Ejendommens størrelse: Nedsivningsanlæg er kun velegnede til mindre ejendomme. Minirenseanlæg kan bruges til større ejendomme.
  • Jordbundsforholdene: Nedsivningsanlæg kræver en leret eller sandet jordbund. Minirenseanlæg kan bruges i alle jordbundsforhold.
  • Lokale regler: Der kan være lokale regler, der begrænser brugen af nedsivningsanlæg.

Prisen på et spildevandsanlæg til en privat bolig afhænger af en række faktorer, f.eks.:

  • Typen af anlæg: Nedsivningsanlæg er generelt billigere end minirenseanlæg.
  • Ejendommens størrelse: Ejendomme med flere personer og flere badeværelser kræver et større anlæg, som er dyrere.
  • Jordbundsforholdene: Nedsivningsanlæg kræver en leret eller sandet jordbund. Minirenseanlæg kan bruges i alle jordbundsforhold.

Prisen på et nedsivningsanlæg ligger typisk mellem 10.000 og 30.000 kr. og mellem 50.000 – 100.000 kr. for et minirenseanlæg. Prisen varierer afhængigt af anlæggets størrelse, type og effektivitet.

Udover anskaffelsesprisen er der også omkostninger til installation og vedligeholdelse. Installationsprisen afhænger af anlæggets type og størrelsen på ejendommen. Vedligeholdelsesomkostningerne er typisk mellem 1.000 og 2.000 kr. om året.

Ja, det kan man i nogle tilfælde. Hvis flere husstande går sammen om at købe et minirenseanlæg, kan de dele om anskaffelses-, installation- og vedligeholdelsesomkostningerne. Det kan give en betydelig besparelse, især for større husstande eller husstande med flere badeværelser.

Hvis man overvejer at gå flere husstande sammen om et minirenseanlæg, er det vigtigt at undersøge de lokale regler og bestemmelser. Der kan være krav til, hvor mange husstande der skal være med i et fælles anlæg, og der kan også være krav til placeringen af anlægget.

Her er nogle tips til at spare penge på et minirenseanlæg:

  • Overvej at gå sammen med naboer om et anlæg. Som nævnt ovenfor kan det give en betydelig besparelse at gå flere husstande sammen om et minirenseanlæg.
  • Søg om tilskud fra kommunen. Nogle kommuner tilbyder tilskud til installation af minirenseanlæg. Kontakt din kommune for at høre, om du er berettiget til et tilskud.

Denne hjemmeside bruger cookies

Vi bruger cookies til at tilpasse indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores hjemmeside med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.

Anmeld

Hvad synes du om MM Brolægning?

Jeg vil være utrolig taknemmelig, hvis du vil vurdere dit samarbejde med MM Brolægning og resultatet. Hvor mangle stjerner synes du vi fortjener?